+60126907705
trader@tekniktrade.com
MK, Desa Putra, Selangor

Teknik Trade Dengan Candlestick Pattern

Teknik Trade Dengan Candlestick Pattern

Candlestick terbentuk daripada pergerakan harga iaitu harga dibuka, harga terendah, harga tertinggi dan harga ditutup. Terdapat lebih kurang 70 pattern candlestick. Cuma, ada beberapa pattern candlestick yang popular dan selalu kita jumpa. Candlestick pattern dapat menunjukkan potensi gerakan harga seterus samada naik (bullish candlestick) atau turun (bearish candlestick). Selain itu, ada satu lagi kumpulan candlestick pattern iaitu doji dimana membawa maksud ketidakpastian samada nak naik atau turun.

Untuk video pembelajaran dan pemantapan ilmu Teknik Trade Dengan Candlestick ini, kita akan pelajari tentang candlestick yang selalu kita jumpa dan memberikan kesan yang kuat kepada pergerakan kaunter samada kekuatan bullish ataupun bearish. Selain itu, pelajari juga tentang “reference candle” iaitu candle yang memandu arah gerakan semasa chart. Untuk sesuatu bergerak, mesti ada pemandu. Jadi mari kita berkenalan dengan pemandu dan berkawanlah dengan beliau. Kita akan dibawa sehingga aras-aras perhentian yang ada.

Memang menarik untuk pelajari teknik trade naked chart ini. Chart yang bersih tanpa sebarang indicator. Kita dapat lihat bagaimana setiap candle memainkan peranan masinng-masing. Pelajari juga teknik saukkan / belian di dasar, jualan di puncak. Low risk high reward. Bila kita tahu dan fahami aras sokongan dan rintangan yang kuat, lebih mudah untuk kita profit dengan konsisten.

Bonus!! Pelajari juga teknik trade kaunter IPO yang menguntungkan dengan menggunakan reference candle dan teknik trade candlestick. Dapat lihat dengan jelas gerakan kaunter IPO. Potensi untuk entry di aras yang paling dasar dan kemudian let the profits run!!.

Jadi memang sangat berbaloi untuk subscribe, pelajari dan fahamkan tentang perkongsian dan penerangan didalam video Teknik Trade Dengan Candlestick ini.

Anda akan terima access tontonan di Youtube untuk video pembelajaran dan pemantapan ilmu teknik trade dengan candlestick yang berdurasi selama 3 jam 26 minit 52 saat. Panjang jugak tu. Banyak boleh belajar. Insya Allah sangat berbaloi. So, boleh ulang – ulang tonton sampai faham. Access tontonan video adalah selama 2 bulan.

Kategori / Kumpulan Candlestick

Terdapat 7 kategori / kumpulan candlestick iaitu:

1) 1st Level Reversal Patterns
2) 2nd Level Reversal Patterns
3) 3rd Level Reversal Patterns
4) 4th Level Reversal Patterns
5) Continuation Patterns
6) Consolidation Patterns
7) Post Consolidation

Bullish Candlestick vs Bearish Candlestick Pattern

Sebagai seorang trader, kita wajib tahu tentang pembentukkan dan maksud disebalik pembentukkan bullish dan bearish candlestick pattern. Untuk bullish candlestick pattern, pastinya potensi gerakan chart / harga seterusnya adalah gerakan menaik begitu juga dengan bearish candlestick. membawa maksud potensi gerakan menurun. Cuma kadang-kadang jadi sebaliknya. Mengapa jadi begitu? Muncul bullish candlestick, tapi candle seterusnya merah pula. Kami kupaskan didalam video pembelajaran bagaimana untuk trade dengan candlestick. Pasti lebih cerah mata, lebih faham dan lebih mudah untuk trade selepas itu.

Hubungan Candlestick dengan Volume

Ada satu teknik trade yang hanya menggunakan candlestick dan volume sahaja tanpa dibantu dengan indicator chart yang lain. Teknik ini dikenali sebagai teknik naked chart ataupun juga dikenali sebagai price volume action (PVA). Memang seeloknya dalam memulakan analisis sesuatu kaunter kita guna naked chart dahulu. Kombinasi candlestick pattern, volume dan chart pattern. Selepas itu, baru masukkan indicator chart untuk bantuan kita membuat keputusan.

Video Pemantapan Ilmu

Pelajari secara menyeluruh tentang teknik trade dengan candlestick patttern, teknik trade naked chart, teknik trade reference candle dan bonus teknik trade kaunter IPO yang menguntungkan. Sesuai untuk yang baru belajar trade (beginner) sehingga yang sudah biasa trade tapi hendak menambah ilmu dan memantapkan ilmu tentang teknik trade dengan candlestick.

Antara topik-topik yang akan dikongsikan didalam video ini adalah seperti berikut :

Pengenalan tentang Pembentukkan Candlestick

Jenis-jenis Candlestick

Pelajari Tentang Pattern - Pattern Bullish Candlestick Yang Biasa Kita Jumpa dan Cara Hendak Trade

Pelajari Tentang Pattern - Pattern Bearish Candlestick Yang Biasa Kita Jumpa dan Cara Hendak Trade

Teknik Trade dengan Reference Candle

Dimanakah Kekuatan Candle Bullish dan Bearish?

Teknik Trade Half Candle

Setup Candlestick Pattern yang Menguntungkan

Teknik Saukkan (Belian_ di Dasar, Jualan Di puncak

Bonus!! Teknik Trade Kaunter IPO Yang Menguntungkan

Klik button Subscribe untuk menonton video pemantapan ilmu.

Teknik Trade Dengan Candlestick - Basic to Advanced
Verified by MonsterInsights