+60126907705
trader@tekniktrade.com
MK, Desa Putra, Selangor

Teknik Trade Dengan Breakout Pattern (Chart Pattern)

Teknik Trade Dengan Breakout Patterns (Chart Patterns)

Samada anda seorang pelabur jangkamasa panjang (long term investor), short term trader atau swing trader, dengan pemahaman tentang psikologi di sebalik breakout chart pattern akan memberikan kelebihan dan peluang kepada anda untuk melihat gerakan dan membeli sesuatu kaunter sebelum ia mula bergerak.

Breakout Patttern telah lama digunakan, diuji dan diyakini sebagai teknik yang boleh digunapakai untuk mengenalpasti chart pattern yang memberikan kelebihan dan keyakinan kepada pelabur (trader / investor) untuk membuat penilaian berisiko rendah untuk arah tuju dimasa hadapan kaunter-kaunter dilaburkan.

Disebalik Breakout Pattern, tersembunyi maklumat berharga yang apabila ditafsirkan dengan betul, mendedahkan pelabur yang berinformasi dan bijak tentang ketakutan, keraguan, ketamakan, keinginan, keyakinan yang keterlaluan, panik dan banyak keadaan emosi lain yang mungkin mempengaruhi hala tuju pelaburan.

Dua Kategori Breakout Pattern

Terdapat dua kategori breakout pattern iaitu Chart Continuation Pattern dan juga Chart Reversal Pattern. Kemudian terbahagi kepada dua arah iaitu menaik (bullish) dan menurun (bearish).

Jumlah Keseluruhan Chart Pattern

Secara keseluruhannya terdapat 36 jenis chart pattern dibawah dua kategori iaitu continuation dan reversal pattern. Didalam video pembelajaran, kita akan lihat satu persatu chart pattern dan akan fokus untuk penerangan yang lebih mendalam untuk beberapa chart pattern yang popular dan biasa kita jumpa.

Komponen Breakout Pattern (Chart Pattern)

Untuk mempelajari tentang brekaout pattern, terdapat beberapa komponen utama yang digunakan untuk setiap analisis pembentukkan chart pattern iaitu point of breakout, high price, pullback area, support (resistance become support, RBS) dan juga target price berdasarkan chart pattern. Setelah memahami komponen dan bagaimana chart pattern terbentuk serta teknik trade (entry, hold, exit), lebih mudah untuk mencari masa terbaik untuk membeli dan membuat pelaburan ke atas sesuatu kaunter saham.

Video Pemantapan Ilmu

Pelajari secara menyeluruh dari secara mendalam tentang teknik trade dengan breakout pattern (chart pattern). Sesuai untuk yang baru belajar trade (beginner) sehingga yang sudah biasa trade tapi hendak menambah ilmu dan memantapkan ilmu tentang teknik trade breakout (chart pattern).

Antara topik-topik yang akan dikongsikan didalam video ini adalah seperti berikut :

Pengenalan tentang Teknik Breakout Pattern (Chart Pattern)

Komponen - Komponen Breakot Pattern

Chart Continuation Pattern (Bullish and Bearish)

Chart Reversal Pattern (Bullish and Bearish)

Penerangan mendalam tentang 10 chart pattern yang popular

Chart Pattern Breakout Setup

Trading Strategy dan Trading Plan

Klik button Subscribe untuk menonton video pemantapan ilmu.

Teknik Trade Dengan Breakout Pattern (Chart Pattern)
Verified by MonsterInsights