+60126907705
trader@tekniktrade.com
MK, Desa Putra, Selangor

Puncak Niaga gets RM47 mil job to build water treatment plant in Kelantan

News bertajuk “Puncak Niaga gets RM47 mil job to build water treatment plant in Kelantan” bertarikh 14 Julai 2023 sumber dari website TheEdge Malaysia. Jadi bila keluar news, sebagai seorang trader kita akan buka chart dan lihat bagaimanakah keadaan chart semasa, reaksi pergerakan chart kepada news dan potensi yang ada untuk chart Puncak Niaga (Puncak, 6807). Baca berita penuh di bawah ini dan dibawah berita kami kongsikan analisis teknikal chart Puncak (6807) sekadar kajian news dan untuk tujuan pembelajaran. Nak berjaya dalam dunia trading kena rajin kaji chart dan rajin belajar. Jika berminat dengan kaunter ini, sila buat kajian yang lebih mendalam dan segala urusan jual beli adalah dibawah tanggungjawab anda sepenuhnya.

NEWS

KUALA LUMPUR (July 14): Puncak Niaga Holdings Bhd has won a RM47.21 million sub-contract to build a water treatment plant and upgrade a water distribution system in Gua Musang, Kelantan.

In a filing to Bursa Malaysia, the treated water supplier said its wholly-owned subsidiary, Puncak Niaga Construction Sdn Bhd, was awarded the job by Pembinaan Era Dinamik Sdn Bhd.

The scope of work includes the construction of a raw water intake station, sedimentation tank, filtration plant, treated water pumping station and administration building.

The subsidiary will also work on a new access road to the raw water intake system and upgrade the access road to the existing Bukit Chupak Reservoir.

The construction work is set to be complete by May 28, 2024, said Puncak Niaga.

Puncak Niaga shares closed one sen or 3.64% lower at 26.5 sen, valuing the company at RM116.58 million.

CONTOH ANALISIS TEKNIKAL CHART

Chart helicopter view kaunter Puncak (6807). Trend semasa downtrend. Low menaik dan ada pembentukan chart pattern double bottom dan rounding bottom. Rujuk chart di bawah.

Jika berminat untuk pelajari tentang chart pattern, boleh subscribe Video Pembelajaran dan Pemantapan Ilmu Teknik Trade Dengan Chart Patterns yang kami sediakan. KLIK SINI untuk subscribe.

Chart semasa kaunter Puncak. Box pattern at the bottom. Ada volume mega masuk pada 13 July 2023. Sehari sebelum news keluar. Aras rintangan keras di 0.275 – 0.280. Jika dapat breakout aras rintangan, secara teorinya harga akan mencari aras rintangan seterusnya seperti pada garisan – garisan di chart.

Jika diletakkan indicator Exponential Moving Average (EMA), MACD dan RSI, dapat kita lihat kekuatan sediada untuk chart diatas dimana candle sudahpun melepasi garisan EMA 21, 50 dan 200. MACD juga bullish trend dan berada diatas nilai 0, RSI strong momentum. Kedua-dua MACD dan RSI juga membuat gerakan setup bullish divergence.

Pelajari tentang :

Indicator Moving Average : https://www.tekniktrade.com/indicator-moving-average/

Teknik Trade Kaunter MACD, RSI dan Gerakan Divergence : https://www.tekniktrade.com/project/teknik-trade-divergence/

DISCLAIMER / PENAFIAN : Perkongsian analisis chart di atas sekadar kajian dan pembelajaran semata – mata. Jika berminat dengan kaunter ini, sila buat kajian yang lebih mendalam dan segala urusan jual beli adalah dibawah tanggungjawab anda sepenuhnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights