+60126907705
trader@tekniktrade.com
MK, Desa Putra, Selangor

EA Technique (EATECH) bags two contracts from MISC worth RM12 mil

News kaunter EATECH bertajuk “EA Technique bags two contracts from MISC worth RM12 mil” bertarikh 4 Ogos 2023 sumber dari website TheEdge Malaysia. Jadi bila keluar news, sebagai seorang trader kita akan buka chart dan lihat bagaimanakah keadaan chart semasa, reaksi pergerakan chart dengan news dan potensi yang ada untuk kaunter EATECH (5259)? Baca berita penuh di bawah ini dan dibawah berita kami kongsikan CONTOH analisis teknikal chart kaunter EATECH sekadar kajian news dan untuk tujuan pembelajaran. Nak berjaya dalam dunia trading kena rajin kaji chart dan rajin belajar. Jika berminat dengan kaunter ini, sila buat kajian yang lebih mendalam dan segala urusan jual beli adalah dibawah tanggungjawab anda sepenuhnya.

BERITA PENUH

KUALA LUMPUR (Aug 4): EA Technique (M) Bhd has clinched two contracts for the supply and operating of marine vessels worth RM12.62 million.

In a bourse filing on Friday (Aug 4), the group said it has been awarded two contracts from Sungai Udang Port Sdn Bhd (SUPSB), a wholly-owned subsidiary of MISC Maritime Services Sdn Bhd via a letter of award dated July 27, 2023.

Under the contracts, EA Technique is responsible for the provision and operation of one unit 25-tonne bollard pull utility tug and one unit 40-tonne bollard pull utility tug.

The contracts’ tenure is two years, with an option to extend by another one year upon expiry of the initial term, to be exercised at SUPSB’s discretion.

EA Technique’s share price closed up one sen or 5.56% at 19 sen on Friday, giving the group a market capitalisation of RM101 million.

CONTOH ANALISIS TEKNIKAL CHART

Merujuk kepada chart Helicopter View EATECH di atas dapat kita lihat chart diatas dalam fasa pertukaran trend dari trend menurun kepada menaik. Cuma SECARA TEORINYA perlu lengkapkan chart pattern Cup & Handle terlebih dahulu untuk confirmation. Aras neckline Cup & Handle adalah di 0.365.

Chart semasa EATECH. Dapat dilhat candle masih didalam kotak pengumpulan dimana aras sokongan di 0.160 dan aras rintangan di 0.210. Jika berjaya pecahkan R Box Pattern di 0.210, aras rintangan seterusnya adalah di 0.275 dan 0.285 sebelum menguji aras neckline Cup & Handle di 0.365.

Chart diatas pula ada chart apabila diletakkan indicator exponential moving average (EMA) dan juga MACD. Dapat kita lihat candle sudah berada di atas aras EMA200, maka SECARA TEORInya sedang dalam fasa kekuatan bullish. Indicator MACD juga ada gerakan bullish divergence.

Pelajari tentang :

Indicator Moving Average : https://www.tekniktrade.com/indicator-moving-average/

Trendline dan Teknik Trade Trendline : https://www.tekniktrade.com/apa-itu-trendline-dan-teknik-trade-trendline/

Chart Patterns : https://www.tekniktrade.com/category/chart-patterns/

Indicator MACD : https://www.tekniktrade.com/project/teknik-trade-dengan-indicator-macd/

Gerakan Divergence : https://www.tekniktrade.com/project/teknik-trade-divergence/

DISCLAIMER / PENAFIAN : Perkongsian analisis chart di atas sekadar kajian dan pembelajaran semata – mata. Jika berminat dengan kaunter ini, sila buat kajian yang lebih mendalam dan segala urusan jual beli adalah dibawah tanggungjawab anda sepenuhnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights