+60126907705
trader@tekniktrade.com
MK, Desa Putra, Selangor

Belajar Tentang Candlestick dan Chart Patterns

Sebagai seorang trader, kita perlu belajar tentang candlestick dan chart patterns. Ianya merupakan perkara asas yang digunakan didalam membuat kajian dan analisis teknikal chart. Jadi, perlu mahirkan diri untuk kenalpasti candlestick patterns dan chart patterns untuk potensi gerakan halatuju chart. Terdapat terlalu banyak pattern untuk candlestick dan chart pattern. Jadi, perlu mahirkan teknik trade dengan candlestick pattern dan chart pattern supaya apa jenis pattern pun yang muncul akan ada idea bagaimana untuk trade dan melihat potensi halatuju gerakan chart.

Candlestick pattern terbahagi kepada 7 kumpulan pattern iaitu :

  1. 1st Level Candlestick Reversal Patterns
  2. 2nd Level Candlestick Reversal Patterns
  3. 3nd Level Candlestick Reversal Patterns
  4. 4th Level Candlestick Reversal Patterns
  5. Candlestick Continuation Patterns
  6. Candlestick Consolidation Patterns
  7. Candlestick Post Consolidation Patterns

Klik image dibawah untuk melihat dan pelajari tentang kesemua candlestick pattern seperti yang disenaraikan di atas ini. Semoga bermanfaat.

Kami juga ada sediakan video tentang pattern candlestick yang selalu jumpa dan beri kesan besar pada gerakan chart. Jemput tonton video di bawah ini. Jangan lupa untuk like video dan subscribe youtube channel kami ya.

Chart patterns pula terbahagi kepada dua iaitu (klik pada link dan image di bawah untuk pelajari tentang chart patterns) :

Chart Reversal Patterns

Chart Continuation Patterns

Jika berminat untuk pelajari dengan lebih mendalam tentang Candlestick dan Chart Patterns, kami ada menyediakan Pakej Video Pembelajaran dan Pemantapan Ilmu untuk Teknik Trade Dengan Candlesticks dan Teknik Trade Dengan Chart Patterns. Pelajari tentang teknik entry, price target, confirmation dan sebagainya. Pasti berbaloi dan bermanfaat. Selain itu, anda juga akan mendapat access untuk sertai Private Telegram Channel “Ichivergence Members”. Video boleh ulang – ulang tonton sampai faham. Klik image di bawah untuk maklumat lanjut dan subscribe video :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights