+60126907705
trader@tekniktrade.com
MK, Desa Putra, Selangor

Salam Perkenalan

Selamat datang ke laman web Teknik Trade : Ichivergence Hunter. Semoga semua yang melawat website ini mendapat manfaat dan berjaya dalam dunia trading. Jika rasa website ini bermanfaat kepada rakan-rakan yang lain, jemput la share ya. Kami dahului dengan ucapan terima kasih.

Pertama sekali, kenapa domain name pilihan kami untuk website ini menggunakan tekniktrade.com? Sebenarnya untuk SEO (search engine optimization) iaitu untuk memudahkan google index, bing index dan robot-robot index yang lain untuk menaikkan website ini ke page pertama result carian dengan lebih cepat. Ini kerana, memang jika bergelar trader tak kisah trade saham ke, fcpo ke, oil ke, kripto ke, forex ke or apa-apa je la. Pasti akan selalu guna keyword carian “teknik trade”. So, kami gunakan domain name yang sangat search engine friendly dan popular ini sebagai website address. Jujur kan? Dalam masa yang sama, ambil peluang dan kesempatan yang ada 🙂

Ok, keduanya apa maksud “Ichivergence Hunter”? Ichivergence adalah gabungan antara dua teknik trade Ichimoku Cloud dan Divergence. Daripada gabungan dua teknik ini maka terhasillah satu “Setup” terbaik yang mudah difahami dan menguntungkan. Hunter bermaksud pemburu. Jadi, Ichivergence Hunter membawa maksud “Pemburu Setup Terbaik”. Menyauk (beli) di dasar, mencantas (jual) di puncak. Low risk high reward.

Kami merupakan trader sepenuh masa. Certified Technical Analyst, MSTA (UK), CFTE (US). Dari semasa ke semasa kami cuba menghasilkan sebuah persekitaran berdagang (trading environment) yang mudah difahami, sistematik dan menguntungkan samada dalam berdagang saham, fcpo, kripto, oil dan sebagainya

Didalam website ini kami kongsikan pelbagai pilihan teknik-teknik trade dan analisis chart juga teknik-teknik penggunaan indicator chart. Anda boleh pilih teknik dan gabungan indicator yang manakah yang betul-betul sesuai dengan cara trade anda. Kemudian asas skill dan fahami teknik + indicator sepenuhnya. Pasti akan lebih mudah untuk menganalisis dan melihat potensi pergerakan harga pada chart. Teknik dan indicator yang kami kongsikan sesuai untuk semua jenis platform samada saham, fcpo, minyak, emas, kripto dan sebagainya. Semoga bermanfaat.

Kami juga ada menganjurkan beberapa kelas pemantapan ilmu teknik trade dengan yuran pembelajaran yang murah dan mampu milik. Sesuai untuk beginner hingga advanced. Terdapat pembelajan online secara live webinar menggunakan platform Zoom Live Webinar, access pembelajaran dengan video (boleh ulang-ulang tonton sampai faham) dan juga kelas fizikal secara bersemuka. Biasanya kelas fizikal akan berlangsung di Bangi / Putrajaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights